08.09.2022

Na Otočcu državno prvenstvo v vožnji na čas, v Škocjanu krožna dirka za Knobleharjev pokal

Na Otočcu državno prvenstvo v vožnji na čas, v Škocjanu krožna dirka za Knobleharjev pokal

Za naš klub, ki že od leta 2005 nosi ime KK Adria Mobil, je letošnje leto še posebej pomembno, saj obeležujemo 50. obletnico delovanja. Po dveh letih omejitev zaradi korona virusa, ko je življenje na vseh področjih, tudi na športnem, zastalo, lahko ponovno organiziramo kolesarske dirke in druge dogodke. Letos smo tako pripravili dirko za Veliko nagrado Adrie Mobil, Dirko Po Sloveniji, Maraton po dolini reke Krke in skupaj z Občino Šentjernej Jernejev kolesarski maraton.

V nedeljo, 11. septembra, bomo skupaj z Občino Škocjan organizirali krožno kolesarsko dirko za Knobleharjev pokal, na kateri bodo nastopili deklice in dečki v vseh kategorijah ter mlajše mladinke in mlajši mladinci. V času tekmovanja od 12. do predvidoma 16. ure bodo v Škocjanu, kjer poteka 3,6 km krožna trasa, tudi začasne popolne zapore cest.

Poleg dirke za Knobleharjev pokal, na kateri bo nastopilo predvidoma 200 kolesark in kolesarjev iz vse Slovenije, bo po cilju zadnje kategorije potekal vzporedni program, ki je namenjen najmlajšim. Ti bodo lahko nastopili na dirki za predšolske otroke ali na dirki za otroke do 5. razreda OŠ. Pogoj za udeležbo na teh dveh dirkah je, da imajo otroci s sabo svoja kolesa ali poganjalčke, tisti najmlajši, vsi pa morajo imeti tudi zaščitno čelado. Vsi udeleženci otroških dirk bodo prejeli medaljo.

V soboto, 10. septembra, pa se bodo naši deklice in dečki ter mlajše mladinke udeležili državnega prvenstva v vožnji na čas, ki ga na Otočcu pripravlja KD Papež Podgorje.