15.09.2022

Sprint v Trnavi Britancu Ethanu Vernonu, Nik Čemažar dolgo v ubežni skupini

Sprint v Trnavi Britancu Ethanu Vernonu, Nik Čemažar dolgo v ubežni skupini

Britanec Ethan Vernon (Quick-Step Alpha Vinyl Team) je po prologu v Petržalki zmagal tudi v prvi etapi 66. Dirke po Slovaški, ki se je včeraj v Trnavi končala s sprintom glavnine. 142 km dolgo etapo, ki je startala v Šamorinu, je zaznamoval dolg pobeg šesterice kolesarjev, med katerimi je bil tudi Nik Čemažar.

Po zadnjem letečem cilju na 127 km je ubežna skupina razpadla, glavnina je zadnjega ujela 5 km pred ciljem in zmagovalca je odločal sprint glavnine, tako kot so napovedali kolesarski strokovnjaki. Najmočnejši je bil nosilec rumene majice, Ethan Vernon, drugi je bil Rus Gleb Syritsa (Astana Qataqstan Team), tretji pa Giovanni Lonardi (Eolo-Kometa). Od naših kolesarjev je bil najboljši Tilen Finkšt na 22. mestu, David Per je bil 27., Aljaž Jarc 46., Kristijan Koren 51., Kristjan Hočevar 82. (vsi v času zmagovalca), Nik Čemažar 138. (+ 1:28 min), Gal Glivar pa 139., ki mu je bil zaradi nezgode, predrte zračnice, v zadnjih treh kilometrih pripisan čas zmagovalca.

V skupnem seštevku ima Ethan Vernon pred klubskima kolegoma, Čehom Josefom Černyem in Dancem Michaelom Morkovom 17 oz. 25 sekund prednosti, od naših je najvišje David Per na 48. mestu (+ 50 sek).

Danes bo na sporedu druga, najtežja letošnja etapa od Hlohovca do Banske Štiavnice (186 km), s tremi letečimi in kar šestimi gorskimi cilji (en 3., dva 2. in trije 1. kategorije). Start etape bo ob 12,45 uri, prvi kolesar bo v cilju okoli 17,15 ure.

Od 16. dre dalje bo današnja etapa v neposrednem prenosu na televizijskem programu Eurosport 1.

 Povezava do rezultatov:

Povezava do uradne spletne strani dirke:

Foto: internetna stran www.okoloslovenska.com