18.09.2022

Zadnja etapa Nizozemcu Jasperju Haestu, Tilen Finkšt petnajsti

Zadnja etapa Nizozemcu Jasperju Haestu, Tilen Finkšt petnajsti

Nizozemec Jasper Haest (VolkerWessels Cycling Team) je nekoliko presenetljivo osvojil zadnjo etapo letošnje 66. Dirke po Slovaški. S klubskim kolegom in rojakom Petrom Schultingom, ki je bil drugi, sta bila uspešna v begu in glavnina je bila 13 sekund prepočasna, da bi ju ujela. Danec Michael Morkov (Quick-Step Alpha Vinyl Team), ki je bil najmočnejši v sprintu glavnine, je osvojil tretje mesto. Tilen Finkšt je bil naš najboljši, zasedel je 15. mesto.

Rumeno majico je uspel obdržati Čeh Josef Černy (Quick-Step Alpha Vinyl Team), pred klubskim kolegom, Belgijcem Maurijem Vansevenantom in Nizozemcem Koenom Bouwmanom (Jumbo Visma) je imel na koncu 6 sekund prednosti. Najvišje od naših je bil Gal Glivar na 29. mestu (+ 5:03 min).

Belo majico, najboljšega mladega kolesarja na dirki je osvojil Irec Archie Ryan (Jumbo Visma), Gal Glivar je bil v tej razvrstitvi deveti, še boljši šesti, pa je bil v točkovanju za najboljšega gorskega kolesarja, v katerem je pikčasto majico premočno osvojil Italijan Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa).

Povezava do rezultatov:

Povezava do uradne spletne strani dirke:


Foto: internetna stran www.okoloslovenska.com  (Jan Melicher)