03.10.2022

Zmagovalec CRO RACE Matej Mohorič, Gal Glivar drugi najboljši Slovenec na dirki

Zmagovalec CRO RACE Matej Mohorič, Gal Glivar drugi najboljši Slovenec na dirki

Zmagovalec letošnje Dirke po Hrvaški je nekoliko presenetljivo postal Matej Mohorič (Bahrain Victorius), ki je v zadnji etapi od Svete Nedelje do Zagreba (158 km) z bonifikacijskimi sekundami uspel nadoknaditi 8 sekund zaostanka za prvim zvezdnikom v kolesarski karavani, Jonasom Vingegaardom (Jumbo Visma). Za zmago na prvem letečem cilju kmalu po startu etape je prejel 3 bonifikacijske sekunde, za drugo mesto na cilju pa še šest sekund, tako da je imel na koncu sekundo prednosti pred Dancem. Tretji je bil z enajstimi sekundami zaostanka Britanec Oscar Onley (Team DSM). Gal Glivar, ki je po tretji etapi zbolel in kolesaril z vročino, je bil drugi najboljši Slovenec na dirki, osvojil je 27. mesto ( +14:42 min). Včerajšnjo etapo je sicer dobil Italijan Elia Viviani (Ineos Grenadiers).


Tilen Finkšt in Gal Glivar sta na 25. in 26. mestu v cilj prišla s 24 sekundami zaostanka, Kristijan Koren je bil 56. (+ 1:23 min), Aljaž Jarc 74. (+ 2:42 min), Nik Čemažar 93. in Kristjan Hočevar 104. (oba + 3:38 min).

Modro majico, najboljšega po točkah, je osvojil Italijan Jonathan Milan (Bahrain Victorius), zeleno majico, za najboljšega gorskega kolesarja, Francoz Alexis Guerin (Team Vorarlberg), belo majico, za najboljšega mladega kolesarja pa Britanec Oscar Onley. Gal Glivar je bil v tej razvrstitvi odličen peti.

Gal Glivar: »Za nami je zadnja dirka letošnje sezone – CRO RACE. Pričakoval sem, da bom na koncu nekoliko boljši v skupni razvrstitvi. Začel sem zelo dobro, s petim mestom v 1. etapi. Po tretji etapi sem zbolel, dobil vročino, a sem kljub temu nadaljeval dirko. Zadnji dan je bil težak, po pričakovanju se je v zaključku glavnina razbila, s Tilnom Finkštom sva ostala v drugi skupini.«

Povezava do uradne spletne strani dirke:

https://www.crorace.com/

Povezava do rezultatov:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-croatia/2022/stage-6

Foto: Mario Stiehl