16.06.2023

Nizozemec Ide Schelling zmagovalec v Postojni, Gal Glivar v cilju v času zmagovalca

Nizozemec Ide Schelling zmagovalec v Postojni, Gal Glivar v cilju v času zmagovalca

Po kaotičnem zaključku, ko je v zadnjem krožišču pred ciljem prišlo do zmešnjave in celo padca nekaj kolesarjev, je etapo od Grosuplja do Postojne (173,4 km) dobil Nizozemec Ide Schelling (Bora Hansgrohe), drugi je bil Luka Mezgec (Jayco Alula) in tretji Švicar Robin Froidevaux (Tudor). Sodniki so kar nekaj časa po prihodu kolesarjev v cilj pregledovali posnetke zaključka in se na koncu odločili, da prvim 63 kolesarjem, ki so skupaj prišli do "spornega" krožišča, priznajo čas zmagovalca. Od naših je bil med temi kolesarji samo Gal Glivar na 40. mestu, ostali so v cilj prišli v drugih manjših skupinah. Rezultati: https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-slovenia/2023/stage-3 Tako kot v prvih dveh etapah, je bil v ubežni skupini, ki je bila ujeta nedaleč od cilja, naš kolesar. Tokrat je bil to Kristijan Koren, ki je bil v dresu državnega prvaka dolgo časa v prvem planu neposrednih televizijskih prenosov. Zeleno majico vodilnega je obdržal Nizozemec Dylan Groenewegen, klubski kolega Luke Mezgeca, ki je tudi lastnik rdeče majice najboljšega po točkah. Modro majico, najboljšega gorskega kolesarja, je oblekel Hrvat Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic), belo majico najboljšega mladega kolesarja. Od naših kolesarjev je v skupnem seštevku najvišje Gal Glivar na 41. mestu (+ 20 sek) https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-slovenia/2023/stage-3-gc, ki mu zelo dobro kaže tudi v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja (bela majica), kjer za vodilnim Špancem Raulom Garcio Pierno (Kern Pharma) zaostaja samo 2 sekundi https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-slovenia/2023/stage-3-youth .

Med današnjo etapo je vse pretresla vest iz Švice, da je za posledicami včerajšnjega padca umrl švicarski kolesar Gino Mäder, član ekipe Bahrain Victorius. Vest o tem je bila objavljena tudi na uradni spletni strani Dirke po Sloveniji: https://tourofslovenia.si/.../sozalje-ob-smrti-gina-maderja Sožaljem se pridružujemo tudi vsi iz KK Adria Mobil.

Jutri bo na sporedu kraljevska etapa slovenske pentlje od Ljubljane do Kobarida (165,6 km), z dvema kategoriziranima vzponoma 1. kategorije na Kolovrat, ki bo zagotovo precej premešala karte na vrhu. Več o etapi: https://tourofslovenia.si/sl/etapa/4 Neposredni televizijski prenos se bo začel ob 12,50 uri na TVS 2 in Eurosportu.

Foto: SPORTIDA in KK Adria Mobil