28.06.2023

KIDS TOUR OF SLOVENIA S PODPORO FUNDACIJE PRIMOŽA ROGLIČA

KIDS TOUR OF SLOVENIA S PODPORO FUNDACIJE PRIMOŽA ROGLIČA

V KK Adria Mobil se zavedamo, da je potrebno bodoče kolesarske šampione vzgajati in navduševati za kolesarstvo že v otroških in najstniških letih, zato je del klubske strategije usmerjen ravno v delo z mladimi, v vzgojo mladih kolesarskih upov. Tudi iz tega razloga v klubu organiziramo otroške in mladinske dirke. Ena izmed njih je tudi Kids tour of Slovenia, ki je bila prvič organizirana leta 2018, takrat še pod imenom Dirka po Dolenjski, ki od leta 2020 nosi današnje ime. Dirka je namenjena deklicam in dečkom ter mlajšim mladinkam in mladincem. Tradicionalno se bo začela v Dolenjskih Toplicah, v petek, 30. junija, na progi od Podturna do Baze 20. V soboto, 1. julija, bosta premierno na sporedu dve etapi. Najprej dopoldan v Novem mestu, kjer bo v Dolenjem Karteljevem vožnja na čas, popoldan pa bo v Kostanjevici na Krki krožna dirka, kriterij na kostanjeviškem otoku. Zaključek bo v nedeljo, 2. julija, s kraljevsko etapo v Šentjerneju (Šentjernej - Vrhpolje - Mokro polje - Šentjernej). Na dirko je zaenkrat prijavljenih 360 kolesarjev iz 11 držav. Poleg domačih, bodo nastopili kolesarke in kolesarji iz Turčije, Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Norveške, Španije in ZDA. Veseli nas in počaščeni smo, da je letos našo dirko podprla tudi Fundacija Primoža Rogliča https://www.primozroglic.com/fundacija-primoz-roglic/, kar je samo potrditev, da z mladimi delamo dobro in da smo pri tem zelo uspešni.

Glavni idejni in odgovorni vodja že pete etapne dirke, Srečko Glivar, trener mladih upov iz KK Adria Mobil: "Tujci na dirki dajo poseben pečat, saj naši otroci večinoma tekmujejo med seboj. Veseli me, da dirka postaja prepoznavna saj je iz leta v leto več tujih kolesarjev, ki prihajajo iz vedno več držav. Pred leti je na dirki nastopil tudi begunec iz Afganistana, kar pomeni , da šport združuje otroke ne glede na to od kod prihajajo."

Teja Hauptman, POGI Team UAE Generali: "Dober glas o kvalitetnem delu v našem klubu je dosegel tudi druge kontinente. Ideja se je porajala kar nekaj časa, nastala je povsem naključno. Andrej Hauptman je pred petimi leti vodil kolesarsko skupino ameriških poslovnežev po čudovitih trasah naše lepe Slovenije. Porodila se je ideja, da bi ameriški otroci imeli priložnost trenirati, tekmovati v dresu Pogi Teama, in to v okolju, kjer se je kalil najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar. Letošnjo zimo smo pričeli z uresničevanjem projekta Pogi Team ZDA, ki naj bi mladim kolesarskim upom omogočil mednarodno kolesarsko izkušnjo na treningih in kolesarskih dirkah, izmenjavo kulturnih izkušenj ter pridobivanje izkušenj z življenjem in usposabljanjem v tuji državi. 24. maja so tako v Slovenijo pripotovali štirje mladi in nadobudni kolesarji (trije fantje in eno dekle) iz Alabame, ki predstavljajo prvi poskus kolesarske izmenjave v zgodovini kluba in bodo osem tednov preživeli v krogu Pogi Teama. Da bo izkušnja še bolj doživeta, smo jim omogočili bivanje pri družinah naših Pogiteamovcev, ki bodo zaradi kolesarske izmenjave bogatejši z mednarodnim utripom v ekipi, predvsem pa bodo lahko spletli nova prijateljstva ter utrdili znanje angleškega jezika."

Peter Paco Wrolich, legendarni zamejski kolesar, ki deluje kot trener mladih v Avstriji: "Kids Tour of Slovenia je dirka, ki se je veselimo v našem klubu že celo leto. KK Adria Mobil nam je od vsega začetka velik zgled, kako morajo biti organizirani klub, treningi in dirke. Tako, kot je organiziran Kids tour, si predstavljam dirke za naraščaj. Ne vem, kaj bi se lahko dalo narediti bolje!"

V času dirke bodo na trasah kratkotrajne začasne in popolne zapore prometa, zato vse prosimo za strpnost in se zahvaljujemo za razumevanje. Vabimo vas, da si Kids Tour of Slovenia ogledate v čim večjem številu in da športno spodbujate bodoče kolesarske šampione.

Več na povezavi: https://tourofslovenia.si/sl/kids

Brošura: https://tourofslovenia.si/storage/app/media/kids/2023/kids-tour-of-slovenia-2023.pdf