14.11.2023

NAGRAJENCI NA VEČERU ZVEZD MOJCA NOVAK, ANŽE RAVBAR, ŽAK ERŽEN IN TILEN FINKŠT

NAGRAJENCI NA VEČERU ZVEZD MOJCA NOVAK, ANŽE RAVBAR, ŽAK ERŽEN IN TILEN FINKŠT

Kolesarska zveza Slovenije je včeraj zvečer na gala prireditvi VEČER ZVEZD v Festivalni dvorani v Ljubljani razglasila najboljša kolesarja leta v Sloveniji. To sta za leto 2023 po pričakovanjih postala Tadej Pogačar in Eugenia Bujak. Podeljene pa so bile še nagrade v številnih drugih kategorijah. Od članov našega kluba so jih prejeli Mojca Novak (posebno priznanje za prispevek k razvoju kolesarstva), Anže Ravbar (najboljši mladi kolesar), Žak Eržen (poseben dosežek) in Tilen Finkšt (3. mesto v točkovanju za POKAL SLOVENIJE 2023 med člani v cestnem kolesarstvu).

MOJCA NOVAK: Mojca Novak je bila s kolesarstvom in novomeškim Kolesarskim klubom Adria Mobil tesno povezana zadnjih 20 let. S svojim predanim delom in jasno strategijo je na novo postavila tako temelje kluba kot njegovo poslanstvo, ki so klubu omogočali konstantni razvoj in napredek tako v tekmovalnem smislu kot pri vzgoji mladih talentov in nenazadnje pri organizaciji kolesarskih prireditev. Od slednjih je največja in najbolj prepoznavna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki je iz leta v leto rasla in svoj dokončni preboj na globalni kolesarski zemljevid dosegla v letu 2017 s TV prenosom na Eurosportu. Pod njenim okriljem se je v klubu kalilo veliko nadarjenih športnikov – na čelu s Primožem Rogličem - ki so pustili in še puščajo svoj pečat na domači in mednarodni kolesarski sceni, Kolesarski klub Adria Mobil pa je bil pod njenim vodenjem vrsto let razglašen za najboljši kolesarski kolektiv v Sloveniji. Na podstati visoko postavljenih klubskih vrednot kot so timsko delo, strpnost, zaupanje, pozitiven odnos do življenja, tekmovalnost, poštenost in predanost klubu je skozi vsa leta delovala tudi sama in vedno bila povezovalni člen med klubom, lokalno in nacionalno skupnostjo. Dosežki kluba so tako tudi njeni dosežki. Navkljub temu, da se njeno aktivno delovanje z letošnjim letom zaključuje, pa bo klub tudi zaradi njenega doprinosa v najširšem smislu lahko uspešno in zmagovito nadaljeval svojo pot tudi v prihodnje.  

ANŽE RAVBAR: Po dveh težkih sezonah se Anže Ravbar ni predal in letos izvrstno dirkal na najvišji mladinski ravni. V Pokalu narodov je skupaj z reprezentančnimi kolegi izredno nadarjene generacije krojil vrh, manjkala jim je le zmaga. Anže je zablestel na EP, svoji zadnji veliki mladinski dirki. Odlično delo moštvenih kolegov je kronal z zmago po spektakularnem napadu 500 metrov pred ciljem in se v cilju veselil zlate medalje ob bronastem Žaku Erženu.

ŽAK ERŽEN: V svoji drugi mladinski sezoni je Žak Eržen domov prinesel kar tri medalje z največjih tekmovanj. Julija je z 2. mestom v dirki na izpadanje zablestel na velodromu v portugalski Anadii, avgusta pa še na svetovnem prvenstvu v Kolumbiji, kjer je bil drugi v kraljevski disiciplini Omnium. Med najboljšimi je bil od začetka sezone tudi na cesti. Že februarja je briljiral v Belgiji, najbolj z 2. mestom na klasiki Kuurne - Bruselj - Kuurne, konec septembra pa je dopolnil slovenski uspeh na EP z bronasto medaljo.


Foto: SPORTIDA