2012 - 2022
2012 - 2022
2012 - 2022
2012 - 2022
2012 - 2022

Adria Mobil ostaja generalni sponzor kluba, ki iz leta v leto nadgrajuje svoje delovanje in ostaja prepoznaven kot eden najboljših športnih kolektivov v Sloveniji.

KOLESARSKI KLUBADRIA MOBIL NADALJUJE BOGATO KOLESARSKO TRADICIJO

Jubilejna, 25. kolesarska dirka Po Sloveniji je bila v okviru SPORTO konference 2018 izbrana za najboljši športni dogodek na Balkanu, za katerega so organizatorji dirke prejeli SPORTO nagrado. Kolesarska dirka Po Sloveniji velja ne le za največji nacionalni kolesarski in športni dogodek, pač pa je s prenosom preko Eurosporta dosegla tudi večmilijonski avditorij po celem svetu ter s tem prispevala k mednarodni prepoznavnosti in promociji Slovenije.

Adria Mobil ostaja generalni sponzor kluba, ki iz leta v leto nadgrajuje svoje delovanje in ostaja prepoznaven kot eden najboljših športnih kolektivov v Sloveniji. Na temelju kakovostnega delovanja tekmovalci v tem obdobju nanizajo kar nekaj odličnih uvrstitev in zlatih medalj, ki so pomembna motivacijska in gonilna sila za naprej. Izpostaviti velja Marka Kumpa, Radoslava Rogino in Mateja Mugerlija, ki so v tem obdobju dosegali vrhunske rezultate. To je tudi obdobje Primoža Rogliča, ki je v Kolesarskem klubu Adria Mobil pričel nabirati kolesarske izkušnje ter nizati prve uspehe, ki so nato prerasli v vrhunske dosežke svetovnega merila. In to je tudi obdobje, ko je kolesarska dirka Po Sloveniji s prenosom na Eurosportu postala izjemen športno-turistični projekt z večmilijonskim avditorijem po vsem svetu.

V letu 2022 klub obeležuje 50 let svojega uspešnega delovanja, kar je še ena potrditev, da je vsa leta kakovostno in predano opravljal svoje delo oz. poslanstvo. To dokazuje tudi dejstvo, da je v tem letu v klub vpisano rekordno število otrok, ki večkrat tedensko s ponosom sedejo na kolo v prepoznavnih modro-rdečih Adrijinih barvah.

Klub tudi uspešno nadaljuje tradicijo organiziranja rekreativnih prireditev, ki so s strani kolesarskih navdušencev vsako leto že vnaprej težko pričakovani dogodek. Prav za konec pa velja izpostaviti še dva vrhunska rezultata, ki naj tlakujeta pot prihodnjemu obdobju in generacijam, ki bodo zrasle na krilih preteklih dosežkov – to sta zmagi Kristijana Korena, ki je svoj povratek v profesionalno kolesarstvo kronal z naslovom državnega prvaka, in Žaka Eržena, ki je postal mladinski svetovni prvak na dirki na izpadanje na velodromu.

Oba dosežka namreč dokazujeta, da novomeški kolesarski klub svoje delovanje gradi na vrednotah športa in »fair playa«, da spoštuje in ceni svojo preteklost ter hkrati gradi svojo prihodnost na mladih.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je bila v mnogih pogledih prepoznan in uveljavljen dogodek v svetu kolesarstva, ki so se ga udeleževala tudi najbolj prepoznavna imena svetovnega kolesarstva. Kljub temu je bilo leto 2017 za slovensko pentljo prelomno, saj je v tem letu mednarodna televizijska mreža Eurosport prvič v živo prenašala dirko na svojih programih. K realizaciji televizijskega prenosa je ogromno prispevala Adria Mobil, ki je k sodelovanju pritegnila tudi Slovensko turistično organizacijo in destinacije, ki so gostile takratno izvedbo dirke. Mednarodni televizijski prenos je doživel izjemen uspeh in je bil dobro sprejet tako mednarodno kot med domačo publiko, predvsem pa se je izkazalo, da je kolesarska dirka Po Sloveniji enkratna platforma za mednarodno promocijo Slovenije kot enkratne turistične destinacije.

Po dobrih 22 letih je znameniti velodrom v Češči vasi, ki je od leta 2016 tudi uradno domovanje Kolesarskega kluba Adria Mobil, dobil streho in hkrati tudi novo življenje v okviru Olimpijskega vadbenega centra Češča vas, kot se objekt uradno imenuje. Vadbeni center obsega 7.574 m2 celotne površine in že ima 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progo za skok v daljino, za skok v višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle. Prekrit je z napihljivo membrano, ki je na najvišjem delu visoka 23,51 metra. Od konca letošnjega januarja pa je na voljo tudi velodrom oziroma prenovljena kolesarska steza, saj je obstoječa potrebovala temeljito rekonstrukcijo in povsem novo plastenje s kakovostnim lesom sibirskega bora. Za preplastitev steze in njeno podkonstrukcijo je bilo uporabljenih 250 m3 tega lesa.

Pokriti velodrom zdaj omogoča kolesarjem treninge v vseh letnih časih, steza pa je izjemnega pomena tudi za kolesarski podmladek, za učenje vožnje v skupini, za vožnjo s kolesom brez prestav in zavor (pedaliranje) ter za pridobivanje izkušenj glede orientacije v prostoru. Kolesarska steza omogoča tudi pridobivanje taktičnih in tehničnih spretnosti, ki so prepotrebne tudi na kolesarskih cestnih dirkah. Velodrom bo na razpolago tudi za treninge kolesarjev vseh slovenskih klubov.

V počastitev jubileja ob 50-letnici blagovne znamke Adria je bila v letu 2015 organizirana tudi prva kolesarska dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil, ki ostaja del organizacijskotekmovalnega programa kolesarskega kluba tudi danes.

Albert Einstein je nekoč dejal: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Če hočeš obdržati ravnotežje, se moraš premikati naprej.« Kolo je dejansko povezano z življenjem in je še posebej tesno povezano tudi s karavaningom – v vsakem prtljažnem prostoru avtodoma ali počitniške prikolice se najde prostor zanj. Kolo je zelena mobilnost, je zdrav življenjski slog, je tekmovalni izziv, je del turistične in gospodarske prihodnosti. In je sestavni del Adriine zgodbe že dobro desetletje.

Družba Adria Mobil je v novomeškem kolesarskem klubu že leta nazaj prepoznala številne potenciale, skupne vrednote pa so utrdile partnerstvo, ki uspešno traja še danes. Zgodbo Kolesarskega kluba spremljajo različni uspehi - osvojene rumene majice, vzgoja mladih kolesarjev, organizacija kolesarskih dogodkov in družbeno odgovorne akcije pričajo o ekipi, ki z vizijo, znanjem in predanostjo (in včasih tudi v foto-finišu) premaguje etape in dirke. Tako tiste v športu kot tudi tiste v življenju.

Kolesarska dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil je tako svojevrsten mejnik, s katerim podjetje obeležuje svoj 50-letni jubilej in, v partnerstvu s klubom, tudi svojo zavezo družbeno odgovornemu delovanju.


“Z veseljem se spominjam svojih začetkov v Kolesarskem klubu Krka. Kako sem v klubu že po nekaj mesecih treniranja dobil pravo tekmovalno kolo, kako so me naučili, da športna prehrana niso sladkarije in kako se do uspeha pride le s trdim delom. Kaj kmalu sem v borbi za preboj v prvo ekipo spoznal, da če želiš kaj doseči, se moraš boriti, posnemati boljše od sebe in jih z vztrajnostjo in potrpežljivostjo tudi premagati. Naučil sem se tudi timskega dela in z gotovostjo lahko rečem, da sem v Kolesarskem klubu Krka naredil prvo življenjsko šolo, ki me vodi še dandanes. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem v klubu Adria Mobil, ki so mi omogočili športno pot. Z veseljem spremljam, kako Kolesarski klub Adria Mobil s svojimi neprecenljivimi sponzorji drži pokonci slovensko kolesarsko mladino in skrbi za razvoj dirke Po Sloveniji v pravi kolesarski spektakel. Sreča je na strani pogumnih, zato – veliko sreče in uspehov tudi v prihodnje."

Martin Derganc


Marko Kump se je z izjemnimi nastopi zavihtel na vrh lestvice Europe Tour (gre za lestvico, ki jo Mednarodna kolesarska zveza posodobi enkrat mesečno, vključuje pa vse kolesarje člane moštev s prokontinentalno in kontinentalno licenco) in kot kolesar z največ zbranimi točkami oblekel prestižno belo majico.

»Zame ta uspeh pomeni le še dodatno motivacijo. Ko bom imel na svojih ramenih na dirkah majico vodilnega v naslednjem mesecu dni, bom lahko samo še močnejši in jo vidim kot priložnost, da smo še boljši. Majico sicer nosim jaz, a je zanjo zaslužna celotna ekipa Adrie Mobil, saj smo vsi fantje trdo garali in zmagovali na dirkah,« je ob tem dosežku povedal Marko Kump, ki je sezono na lestvici Europe Tour končal na skupnem 4. mestu. Svojo kakovost je pokazal tudi v letu 2015, ko je osvojil skupno 20 zmag na dirkah UCI, kar je še danes klubski rekord ene sezone. Zaradi njegovega izrednega šprinta, s katerim je deklasiral tudi največje nasprotnike, pa se ga je prijel naziv Dolenjska puščica.

Mednarodna kolesarska zveza je leta 2012 v program dirk svetovnega prvenstva vpeljala novo disciplino, in sicer ekipno vožnjo, v katero so bile vključene ekipe, ki so sodile med 50 najboljših na svetu. Kolesarski klub Adria Mobil je skozi sezono zbral dovolj točk in se že prvo leto uvrstil na svetovno prvenstvo, ki je potekalo v Valkenburgu na Nizozemskem. Za klub so nastopili Kristijan Đurasek, Kristjan Fajt, Matej Gnezda, Matej Mugerli in Radoslav Rogina ter zasedli 27. mesto. Na UCI lestvici Europe Tour je Kolesarski klub Adria Mobil v tem letu zasedel skupno 10. mesto.


“Za ekipo Adria Mobil sem tekmoval tri leta. Poleg tega, da sem osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji leta 2014 in nosil majico vodilnega na evropski lestvici, je poseben pečat pustilo tudi odlično vzdušje ter prijateljski odnosi med vsemi, ki smo bili člani ekipe. ”

Matej Mugerli


V letu 2013 se je ekipa Adrie Mobil vnovič uvrstila na svetovno kolesarsko prvenstvo, ki je tokrat potekalo v Firencah, kjer so zasedli skupno 20. mesto, kar je bila najboljša ekipna uvrstitev kluba na svetovnih prvenstvih. Kolesarji Adrie Mobil so v tem letu vnovič izredno uspešno nastopali, med posamezniki pa je izstopal Matej Mugerli, ki je v tem letu kot drugi kolesar Adrie Mobil oblekel belo majico vodilnega kolesarja lestvice Europe Tour, kjer je ob koncu sezone prav tako zasedel skupno odlično 4. mesto. Klub je to sezono zaključil na skupnem 6. mestu iste lestvice, kar je bil najboljši rezultat, ki ga je dosegel v okviru tega tekmovanja (UCI je lestvico Europe Tour ukinil v letu 2015). V tem letu se je klubu pridružil Primož Roglič, ki je bil do takrat poznan predvsem kot uspešen smučarski skakalec, v klubu Adria Mobil pa je v naslednjih letih doživel pravi preporod in se razvil v vrhunskega kolesarja.


“Kot član Kolesarskega kluba Krka in kasneje tudi že Kolesarskega kluba Adria Mobil imam na to obdobje čudovite spomine. Vsaj po mojem mnenju je bila to najboljša generacija kolesarjev, ki so kadar koli nastopali za novomeški klub. Takrat smo ekipo sestavljali kolesarji Uroš Murn, Gorazd Štangelj, Boštjan Mervar, Martin Derganc, Vladimir Miholjevič, Milan Eržen, Srečko Glivar, Sandi Papež in kasneje tudi Jani Brajkovič in moja malenkost, tako da tukaj ni treba kaj dosti dodati, saj so to imena, ki sama po sebi v slovenskem kolesarskem športu pomenijo veliko. Zgodilo se je tudi to, da smo bili na določenih dirkah sami sebi največja konkurenca. Uspelo nam je zmagati na zelo veliko dirkah, tako da sem na to obdobje upravičeno zelo ponosen in hkrati tudi počaščen, da sem bil povabljen v tako velik in kakovosten kolesarski klub.”

Boris Premužič


Na jubilejni, 20. izvedbi kolesarske dirke Po Sloveniji so kolesarji Adrie Mobil nastopili visoko motivirani in dobro pripravljeni. Novomeščanom je na koncu uspelo in skupne zmage, ki si jo je privozil z odlično predstavo na vzponu na Vršič, se je veselil Radoslav Rogina, za katerega je bil to že 14. nastop na slovenski pentlji.

»Mogoče je izgledalo enostavno, ampak je bilo zelo težko. Proga je bila razgibana, zelo vroče je bilo, ampak fantje so odlično opravili delo. Vse smo imeli pod nadzorom, malce živčnosti je sicer bilo na koncu, ampak nam je uspelo. Zahvalil bi se ekipi, saj brez nje zmage ne bi bilo. Kolesarstvo je tak šport, da posameznik ne more ničesar narediti. Ekipa je nekakšna veriga, v kateri morajo biti vsi členi močni,« je po osvojeni zmagi za časopis Delo povedal Radoslav Rogina.

Tretji nastop na ekipnem svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v španski Ponferradi, si je kolesarski klub Adria Mobil priboril v letu 2014. Barve kluba so takrat zastopali Kristjan Fajt, Bruno Maltar, Matej Mugerli, Radoslav Rogina, Primož Roglič in Klemen Štimulak, ki so osvojili skupno 27. mesto.

Matej Mugerli je tudi v tem letu nadaljeval z odličnimi nastopi in je na državnem prvenstvu, ki je tega leta potekalo v Gabrju, osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji.

Ekipa Adrie Mobil je v tem letu nanizala rekordno število zmag, saj so jih dosegli skupno kar 28. Veliko večino je z izrednimi nastopi prispeval Marko Kump, ki se je v tem letu iz ruske ekipe Tinkoff-Saxo vrnil v novomeški klub, svoj kolesarski potencial pa je dokončno pokazal tudi Primož Roglič, ki je v maju 2015 zmagal na dirki Po Azerbajdžanu, junija istega leta pa je osvojil skupno zmago na 22. dirki Po Sloveniji ter bil drugi na dirki Po Hrvaški. Z vrhunskimi nastopi si je zagotovil prestop v nizozemsko ekipo Lotto Jumbo, s katero je v kasnejših letih osvojil vrsto zmag na najprestižnejših svetovnih dirkah.


“Začetki Kolesarskega kluba Adria Mobil zdaj segajo že 50 let v preteklost, sam sem imel ta privilegij, da so v klubu pred devetimi leti v meni kot »smučarskem skakalcu« prepoznali nekoga, ki bi lahko kolesaril v dresu Adrie. Pridobil sem ogromno izkušenj in se ogromno naučil, rasli smo kot posamezniki in kot ekipa, ki je vedno pogosteje zmagovala doma, po Evropi in svetu. Skupaj smo dosegli tudi zmago na dirki Po Sloveniji, ki je ena najpomembnejših zmag v moji karieri. Klub mi je omogočil odlično okolje za razvoj, učenje, prijateljstva, dirkanje in pa seveda odlično odskočno desko na najvišji nivo svetovnega kolesarstva.”

Primož Roglič


Prvo zmago Novomeščanov na dirkah kategorije HC (UCI je kategorijo HC ukinil v letu 2020, danes ta rang dirk sodi v kategorijo ProSeries) je osvojil Radoslav Rogina v letu 2015, ko je osvojil skupno zmago na dirki Tour of Qinghai Lake na Kitajskem. 2030 km dolgo dirko, organizirano v 13 etapah, je Rogina prevozil v skupnem času 46 ur, 53 minut in 38 sekund.


“Za sabo imam zelo dolgo kariero in kar nekaj zamenjanih ekip, a lahko rečem, da mi je v spominu ostala najdražja Adria Mobil, saj sem se tu od leta 2012 do 2020 počutil kot »doma«, tako zame kot za ekipo pa je bilo to zelo uspešno obdobje. Majhna ekipa, ki ima veliko srce in ki je bila rezultatsko in organizacijsko gledano vedno na isti ravni kot veliko »večje« ekipe.”

Radoslav Rogina


Kristijan Koren, izkušeni Primorec, ki je pred tem nastopal za ekipo Bahrain - Merida, se je novomeški ekipi pridružil v letu 2022 in že takrat osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji. Gre za njegov prvi naslov državnega prvaka, ki ga je osvojil v kategoriji »elite«, pred tem pa je bil na državnih prvenstvih dvakrat najboljši v kronometru, in sicer v letih 2006 in 2007.


“Vesel sem, da sem del tega kluba in da delim uspehe v tej ekipi. Vem, da ekipa že vrsto let z mladimi kolesarji deluje uspešno. Prav zato nisem imel pomislekov, ko sem se odločil pridružiti se ekipi Adria Mobil. Zelo sem vesel, da sem letos ob jubilejnem praznovanju kluba dosegel izvrsten rezultat in postal državni prvak. Ob tem bi se zahvalil za izvrstno delo vsem v klubu. Verjamem, da je klub na pravi poti k doseganju še višjih ciljev.”

Kristjan Koren


Perspektivni kolesar mladinske kategorije Adrie Mobil Žak Eržen je na mladinskem svetovnem prvenstvu v dirkališčnem kolesarstvu v Izraelu osvojil kar dve medalji; najprej je osvojil bronasto odličje v kategoriji »scratch« (dirka na končni cilj), nato pa je v vožnji na izpadanje ugnal vso svetovno konkurenco ter si privozil naslov mladinskega svetovnega prvaka in zasluženo oblekel tako želeni mavrični dres.


“S kolesarstvom sem povezan že celo svoje življenje, saj je bil že moj oče aktiven kolesar v novomeškem klubu. Od nekdaj sem si tudi sam želel sesti na kolo kot profesionalni kolesar in izredno sem ponosen, da mi je uspelo že tako kmalu v karieri poseči po najvišjih mestih v svetovnem merilu. Upam, da bom tudi v bodoče še večkrat stal na stopničkah, Kolesarskemu klubu Adria Mobil pa izrekam iskrene čestitke ob tem visokem jubileju.”

Žak Eržen


“Kolesarjem sem se pridružil kot še ne trinajstletni fantič med počitnicami leta 1972. Bil sem najmlajši in tudi telesno najšibkejši med vsemi. Moje takratno kolo je bil 24-palčni ESKA češke proizvodnje brez prestav. Kasneje sta mi starša kupila pravo dirkalno kolo znamke FAVORIT, s katerim sem se začel udeleževati pravih kolesarskih tekem. Sprva smo tekmovali v enotni kategoriji Turisti brez starostnih omejitev. Ko so na KZS začeli ločevati tekmovalce po starosti, so se pojavili tudi prvi uspehi. V tistem času smo tekmovali predvsem znotraj takratne države Jugoslavije. Leta 1977 sem se udeležil mladinskega svetovnega prvenstva na Dunaju. Takrat sem spoznal, da kot tekmovalec v svetovnem merilu nisem pretirano konkurenčen. Odločil sem se za študij na Visoki šoli za telesno kulturo v Ljubljani in že v tretjem letniku študija začel trenirati pionirje v društvu. Februarja 1983 sem se zaposlil kot trener na takratni ZTKO. Bil sem pobudnik šolskih kolesarskih tekmovanj, s katerih so v društvo prišli mnogi odlični tekmovalci, z njimi pa tudi večji mednarodni uspehi in udeležbe na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, ki so jih naslednje generacije samo še nadgrajevale. Čeprav smo leta 1972 začeli kot popolni začetniki, smo z rezultati že kmalu opozorili nase. V sprva malem društvu je število tekmovalcev stalno raslo, prav tako organiziranost, prireditve so bile vedno množičnejše in kakovostnejše, do današnjega dne, ko je klub vodilni športni kolektiv v regiji ter visoko umeščen in cenjen tako v evropskem kot svetovnem merilu.”

Ivan Turk


“Kot nekdanji smučarski skakalec in kasnejši kolesar ljubljanskega Roga sem se leta 1977 poročil in se iz Dola pri Ljubljani preselil v Novo mesto. Že naslednje leto sem se pridružil kolesarskemu klubu v Novem mestu. Kot trener kolesarjev mladinske kategorije sem skrbel za kolesarje v klubu in tudi za mladinsko reprezentanco tako nekdanje države kot kasneje za slovensko. Sodeloval sem na 13 svetovnih mladinskih prvenstvih. Za največje uspehe štejem 3. mesto Bogdana Finka leta 1990 v Angliji. Tudi Uroš Murn se je uvrstil na 7. mesto v Avstraliji leta 1993. Tekmovali smo tudi v svetovnem pokalu, kjer je Gorazd Štangelj zmagal v Kanadi, Branko Filip pa v Avstriji. Z mladinci sem se udeležil številnih dirk po Evropi, predvsem v Italiji, Avstriji, nekdanji Jugoslaviji … Velikokrat smo zmagovali s kolesarji, kot so Sandi Papež, Jože Smole, Martin Derganc, Pavel Gorenc, Tomaž Nose, Jani Brajkovič in številni drugi. Naši mladinci so kariere uspešno nadaljevali med člani, nekateri so orali ledino v evropskih klubih in tako tlakovali pot tudi današnjim kolesarskim asom, ki dosegajo neverjetne uspehe.
V dolgoletni karieri sem doživel veliko veselih trenutkov, uspehov, včasih nevšečnosti, zabavnih prigod. Še vedno rad prihajam v klub Adria Mobil na dirke, se družim s kolesarji in trenerji, kjer obujamo lepe spomine in se veselimo uspehov vseh naših kolesarjev.”

Janez Jagodic


“Že leta 1972, ko sem ustanovil Kolesarsko društvo Novo mesto, je bila moja vizija gojiti tekmovalno kolesarstvo. Temelje smo očitno dobro postavili, saj smo v prvih treh letih delovanja društva v mladinskih kategorijah v nekdanji Jugoslaviji osvajali naslove prvakov. Izredno me veseli, da se je ta miselnost oziroma vizija ohranila do današnjih dni. Spominjam se, da je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja prehod v člansko vrsto precej težak. Leta 1986 smo postali najboljši v članski konkurenci v tedanji Jugoslaviji, poleg tega pa so naši kolesarji na večini dirk stali na stopničkah, kar je bil v tistem obdobju zares velik uspeh. S Sandijem Papežem smo, na primer, dosegli 1. mesto na balkanskih igrah, ki so potekale v Novem mestu, in še vedno me radosti ob misli na omenjene dosežke.
Da so bili Novomeščani v tem obdobju izredno dobro pripravljeni in sposobni kosati se z najboljšimi v takratni Jugoslaviji, je potrdila tudi zmaga na Dirki po Jugoslaviji. Ne moremo niti mimo pomembnega dejstva, da smo znali prestopiti tekmovalne okvire in narediti veliko tudi za sam kolesarski šport in promocijo Slovenije, saj smo kot prvi organizirali dirko Po Sloveniji v letu 1993, v počastitev samostojne države Slovenije. Še en pomemben organizacijski dosežek smo realizirali z organizacijo svetovnega mladinskega prvenstva na velodromu v letu 1996, ponosen pa sem, da je velodrom danes pokrit in kot olimpijski center v ponos regiji in državi. V tekmovalnem smislu velja izpostaviti tudi Bogdana Finka, ki je prvi prinesel medaljo s svetovnega mladinskega cestnega prvenstva, skozi leta pa je sledilo še veliko Novomeščanov, ki so osvojili prva mesta na pomembnih dirkah UCI klasifikacij.
V zadnjem obdobju je med svetovno elito prišel Primož Roglič, ki je svojo kolesarsko kariero začel prav v klubu Adria Mobil, kjer je iz dirke v dirko rasel in postal vrhunski kolesar. V letošnjem letu imamo v klubu zopet dobre rezultate – Kristijan Koren je postal državni prvak, Žak Eržen pa svetovni prvak na velodromu. Spominov in dosežkov je enostavno preveč, da bi jih lahko strnil v nekaj vrstic, a – gledano z današnje perspektive – sem izredno vesel in ponosen, da so generacije za nami prepoznale lepoto in vrednote kolesarskega športa ter da danes z Bogdanom Finkom na čelu nadaljujejo tradicijo na vseh treh področjih delovanja – na tekmovalnem, organizacijskem in vzgojnem.”

Jože Majes