O
klubu

Nagovor

Sonja Gole

Generalna direktorica Adrie Mobil
Sonja Gole

Adria Mobil je kot družbeno odgovorno podjetje že vrsto let »zapisana« kolesarstvu in podpori novomeškemu kolesarskemu klubu. Veseli me, da podjetje pušča močno sled v lokalnem okolju tudi s svojo prisotnostjo v klubu, ki je v preteklem letu spisal že peto desetletje kolesarskih zgodb. Tudi v sezoni, ki prihaja, kot generalni sponzor pričakujemo pestro in dinamično dogajanje – tako na cestah kot v organizacijskem smislu, saj so tekmovalci v pretekli sezoni v »naših« barvah dosegli nekaj izjemnih rezultatov. Držimo pesti, da jih letos ubranijo in morda dodajo še kakšno novo lovoriko. Razveseljuje tudi dejstvo, da dirka Po Sloveniji uživa velik mednarodni ugled in je vsako leto težko pričakovana tako s strani tekmovalcev kot širše mednarodne javnosti.

Na tem mestu izrekam čestitke vodstvu kluba z direktorjem Bogdanom Finkom in predsednico Mojco Novak na čelu, kolesarjem in vsem ostalim klubskim delavcem, ki vsi, od prvega do zadnjega, predano ustvarjajo zgodbo Kolesarskega kluba Adria Mobil. Naše poti ostajajo ponosno prepletene z vizijo, da še naprej zmagovito obračate pedala, navdušujete s profesionalno organizacijo kolesarskih dogodkov ter motivirano učite in skrbite za klubski podmladek, ki bo nekoč premikal meje današnjih zmagovalcev.


Nagovor

Mojca Novak

Predsednica kolesarskega kluba Adria Mobil
Mojca Novak

Spoštovani kolesarji, sponzorji, člani in prijatelji kolesarskega kluba!

V počastitev 50-letnega jubileja klubskega obstoja in delovanja, ki smo ga obeležili v preteklem letu, smo v klubu ob koncu leta izdali zbornik, ki povzema in popisuje ključne mejnike, ki jih je klub v svoji bogati zgodovini dosegel, in je kot tak poklon vsem članom, sedanjim in nekdanjim, predvsem pa tistim, ki so s svojim delom pomembno zaznamovali razvoj kluba, tako na športnem kot tudi ostalih področjih delovanja. Slavnostni dogodek, ki smo ga ob tej priložnosti organizirali, je na simbolni način združil preteklost in sedanjost, ki soustvarjata temelje za še uspešnejše delovanje kluba v prihodnosti, in ponosna sem, da se je dogodka udeležilo izredno veliko povabljenih gostov, članov in prijateljev kluba, kar dokazuje močne vezi, ki jih le-ta ustvarja med svojimi člani in s svojim okoljem.

Najlepše darilo so klubu ob njegovem jubileju še enkrat več prinesli kolesarji, ki so v vseh starostnih kategorijah navduševali s svojimi rezultati, borbenostjo in močno željo doseči kar največ v vsaki, še tako zahtevni situaciji. Piko na i številnim uspehom sta postavila Žak Eržen, ki je na mladinskem svetovnem prvenstvu v dirkališčnem kolesarstvu osvojil najžlahtnejše odličje, ter Kristijan Koren, ki je osvojil laskavi naslov državnega prvaka v cestni vožnji. Prav posebno priznanje, ki priča o priljubljenosti in prepoznavnosti kluba v okolju, pa je dejstvo, da je v kategoriji dečkov in deklic, torej najmlajših kolesarjev, v preteklem letu vadilo rekordnih 72 članov.

S temi dosežki je Kolesarski klub Adria Mobil ob svojem jubileju na najboljši način dokazal, da deluje na trdnih temeljih, kjer se prepletajo znanje, kakovost in odgovornost do dela ter predvsem strast do kolesarstva, kar so najboljša izhodišča in perspektive za še uspešnejšo prihodnost kluba. Zato iskrena zahvala vsem, ki skupaj z nami ustvarjate enkratno zgodbo kolesarstva, ki bo – ob nadaljnjem predanem in odgovornem delu na vseh področjih klubskega delovanja – nedvomno spisala še številna uspešna poglavja.


Nagovor

Bogdan Fink

Direktor kolesarskega kluba Adria Mobil
Bogdan Fink

Novomeški kolesarski klub, sedaj Kolesarski klub Adria Mobil, je lani praznoval polovico stoletja obstoja in plodnega delovanja, kar smo obeležili z izdajo jubilejnega zbornika in organizacijo slavnostnega dogodka. V letošnjem letu pa pripravljamo še jubilejno razstavo, ki bo v prihodnjih mesecih na ogled na Glavnem trgu v Novem mestu. Na ta način bomo pestro in bogato zgodovino kluba in klubskih uspehov približali širši javnosti, in, nikoli se ne ve, morda v svoje vrste pritegnili nove kolesarske navdušence.

Kar se tiče tekmovalnega dela bomo v letošnji sezoni branili naslov članskega državnega prvaka Slovenije in svetovnega prvaka na velodromu pri mladincih. Naslova, ki nam narekujeta odgovorno delo v vseh selekcijah. V prvi kontinentalni in tudi letos mednarodno obarvani ekipi je deset fantov, med katerimi je tudi velik razpon v starosti, tako da bo zanimivo opazovati preplet mladosti in izkušenj. Kar se tiče najmlajših, ki vadijo v klubu, razveseljuje dejstvo, da njihovo število še vedno narašča, z vadbo na velodromu, za katerega si želimo, da bi bil saniran v najkrajšem možnem času, pa postajajo čedalje boljši in se približujejo evropskemu vrhu.

Nov pomemben mejnik je v letošnjem letu tridesetletnica starta prve dirke Po Sloveniji, ki je bila, spomnimo, organizirana v počastitev takratne nove države Slovenije. Spomladi pa nas čakata dve že tradicionalni prireditvi, in sicer Velika nagrada Adrie Mobil in rekreativni maraton Po dolini reke Krke. Ob koncu naj izrazim še iskreno zahvalo vsem našim sponzorjem z Adrio Mobil na čelu, saj prav vsi s svojo podporo športu oziroma kolesarstvu omogočate obstoj kluba in udejanjanje našega poslanstva. Obenem tudi velika zahvala vsem selekcijam naših kolesarjev, ki so jedro klubskega delovanja, pa tudi njihovim staršem za zaupanje in vso podporo pri vsakodnevnih aktivnostih. In navijači? Tudi letos računamo na vas, saj je vaša energija nalezljiva in, verjemite, zna premikati meje in iz tekmovalca izvleči še zadnje atome moči, ko gre zares. In to je neprecenljivo – zato, dragi podporniki, navijači in ljubitelji kolesarstva – hvala, ker ste z nami in ob nas.


Upravni odbor

LEKŠE Marko
predsednik kluba

KASTELEC Ljudmila
podpredsednica kluba

FINK Bogdan
direktor

KRAMAR Urban
DOMINIČ Damir
KASTELIC Robi
PETERLIN Lovro
SANČANIN Zdravko
BEVC Milena
MENGER Marjan
MEDLE Robert
BRAJER Sebastjan

MARKO KUMP športni direktor
SREČKO GLIVAR trener U13, U14, U15
JOSIP RADAKOVIČ trener U17, U19
DAMJAN PREVEJŠEK pomočnik trenerja
DAVID KONDA pomočnik trenerja
JURE ZRIMŠEK mehanik
SABINA PETERLIN tajnica

Nadzorni odbor

Papež Marija - predsednica
Kulovec Andrej
Živec Nevenka

Disciplinska komisija

Hrovat Janko - predsednik
Štih Miran
Križman Rafko


 

Dejavnosti kluba

  • profesionalna kolesarska ekipa,
  • organizacija športnih prireditev,
  • vzgoja mladih kolesarjev.

POSLANSTVO KLUBA

S strastjo do športa, ki presega trenutke zmag in porazov, ustvarjati zdrav, aktiven in odgovoren življenjski slog.

VIZIJA KLUBA

Ostati najboljši slovenski kolesarski klub z doseganjem vrhunskih športnih rezultatov, vzgojo mladih kolesarjev in organizacijo športnih prireditev.

VREDNOTE KLUBA

Timsko delo, strpnost, zdravje, zaupanje, pozitiven odnos do življenja, tekmovalnost, ekološka osveščenost, poštenost, predanost klubu, ...


Utrinek z dogodka ob 50. obletnici Kolesarskega kluba Adria Mobil.